EXTRA GIFTEN (2) – Clubjaar 2018 -2019

Een tweede bedrag van € 500,- is via onze InnerLady Maria geschonken aan Project Dignity in Zuid-Afrika.
Via Project Dignity ontvangen meisjes in Town Ships gratis sanitaire broekjes/maandverband (re-Usable Sanatary Pads) en kunnen op die manier wél naar school gaan en hun normale leven leiden. Het missen van onderwijs tijdens ‘die periode van de maand’ is in de town ships helaas aan de orde van de dag omdat zij zich geen sanitaire middelen kunnen veroorloven.

www.projectdignity.org.za

EXTRA GIFTEN (1) – Clubjaar 2018 – 2019

Uit kas hebben wij ons clublid Inge Tofield gesponsord. Inge neemt regelmatig diverse (fysieke) uitdagingen aan om hiermee verschillende goede doelen te steunen.  Deze keer is onze € 500,- ten goede gekomen aan AMREF Flying Doctors. Inge heeft hiervoor van 22 tot 29 juni de Africa Challange in Uganda gefietst!

Daarnaast heeft Inge, samen met haar man, Stichting Boek Winst opgericht. Boek Winst zamelt gelezen boeken in. Met de verkoop van boeken worden goede doelen gericht op basis educatie en gezondheidszorg gesteund. www.boek-winst.nu

LADIES NIGHT MOVIE 2019 – 4 april 2019

Wat een succes was onze IW Ladies Night Movie 2019! De gekozen film was dit jaar Mon Dieu. Deze filmkomedie was de grootste kaskraker in 2014 in Frankrijk! Met ruim 270 ladies hebben we genoten van de film, loterij, standjes en het gezelschap én tezamen hebben we maar liefst € 5.000,- aan St. Look Good Feel Better mogen overhandigen! Dank ook voor de warme ontvangst in Tilliander te Oisterwijk.

HANDS ON PROJECT: NL DOET – 15 maart 2019

Vandaag bezorgden een aantal InnerLadies de bewoners van Den Herdgang een gezellige middag tijdens NLDoet. InnerWheel Tilburg Triborch steekt, naast het werven van gelden tbv diverse goede doelen, ook graag de handen uit de mouwen. Dit keer in de vorm van een spelletjesmiddag.

HANDS ON PROJECT: SINTERKLAASMANDJES – nov./dec. 2018

Ook dit jaar hebben de InnerLadies zowel geholpen met het inpakken van de Sinterklaasmandjes van het Tilburgse Sint Nicolaas Comité, als ook het wegbrengen hiervan naar eenzame ouderen. De reacties waren weer hartverwarmend.

https://www.sintintilburg.nl/goede-doelen/

RUNNING DINNER  – 7 oktober 2018

Zaterdag 7 oktober hielden wij ons Running Dinner, waarbij we met circa 38 deelnemers € 1450,- hebben opgehaald voor ‘Team Up’, het project van War Child tbv gevluchte kinderen! https://www.warchild.nl/TeamUp

Bij het Running Dinner verzorgt elk deelnemend IW-lid één gang voor 4 tot 6 gasten en verplaatst zich voor de andere gangen ook naar een ander adres. De adressen voor het hoofdgerecht werden tijdens het voorgerecht uitgedeeld (… surprise!) en voor het nagerecht kwamen we allen bij elkaar bij onze voorzitster Janny op de Postelse Hoeve. Het was allemaal weer héérlijk en uiteraard super gezellig!

HANDS ON PROJECT: HERFSTONTBIJT  – 5 oktober 2018

In navolging op het succesvolle lente-ontbijt hebben wij ook een HERFST-ONTBIJT mogen verzorgen. We moesten vroeg uit de veren, maar wat is het toch leuk om als club deze mensen een gezellige ochtend te bezorgen! #handson#130eierengebakken

WIJNPROEVERIJ – 25 mei 2018

Op 25 mei vond de Wijnproeverij 2.0 in Hotel De Druiventros plaats. Dit jaar was er gekozen voor een wijnproeverij/workshop waarbij Patrick van Hal, van Wijnhalen.NL een aantal zomerse wijnen had geselecteerd. Tijdens het proeven vertelde Patrick diverse wetenwaardigheden over de wijnen incl. menu-suggesties. Een gezellige en leerzame avond die € 1.165,- heeft opgebracht voor MuzieKids in Tilburg. muziekids tilburg

IW WEEKENDJE – 13 april 2018

Geen project, maar wel altijd erg gezellig en een mooi voorbeeld van onze hechte club is het IW Weekend wat de ReisCie elk jaar organiseert. Na vele jaren een buitenlandse stad bezocht te hebben, was het nu de beurt aan Noordwijk en Leiden. We hebben met 12 dames genoten van het heerlijke eten, de opnamen bij Business Class, de stadwandeling plus rondvaart in sloepje in Leiden en de Yoga op het strand.

IW LADIES NIGHT MOVIE – 28 maart 2018

Het goede doel van dit jaar is ‘Het Vergeten Kind’. Het Vergeten Kind zet ich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie. Zoals altijd wordt de film pas een aantal weken van te voren gekozen uit het allernieuwste aanbod wat vaak nog niets eens in de bioscopen draait. Dit jaar kunnen wij de film ‘Lady Bird’ laten zien op de dag van de landelijke premiere. Hoe cool is dat?! Opbrengst: € 2.000,-

LENTE-ONTBIJT (NL-Doet) – 9 maart 2018

Een van onze favoriete hands-on activiteiten is toch wel het verzorgen van een lente-ontbijt voor de bewoners van Woonzorgcentrum Reyshoeve in Tilburg. Ook dit jaar mochten wij een groot aantal bewoners verwennen met een luxe ontbijt en een vrolijk plantje toe.

THE CLOTHING BANKS – januari 2018

Dit jaar was Maria weer in de buurt van The Clothing Bank in Zuid-Afrika. En hoewel hier geen specifieke actie aan gekoppeld was, vonden wij het wel zo leuk om via Maria onze vriendinnen van The Clothing Bank een bedrag van € 300,- te laten overhandigen. Alle beetjes helpen en de morele steun wordt ook altijd zeer gewaardeerd.

SINTERKLAASMANDJES IN TILBURG – november 2018

Heel dankbaar werk is het helpen inpakken van mandjes met diverse levensmiddelen en aardigheidjes en die vervolgens rond te brengen bij eenzame ouderen. Het praatje wat je in veel gevallen maakt met de betreffende dame of heer is hartverwarmend. Het onderstreept maar weer eens hoe zuinig we op onze ouderen moeten zijn, en hoe welkom elke vorm van aandacht is.

LADIES NIGHT MOVIE – april 2017

Wij hebben Tante een cheque van € 2.000,- mogen overhandigen. Tante Pollewop in Tilburg is een bijzondere tweedehands winkel. Alle (merk)kleding, schoenen en accessoires worden gedoneerd door gulle mensen die ze niet meer nodig hebben. En nóg leuker is dat de hele opbrengst van de winkel naar onderwijsprojecten in Kenia gaat.

Maar Tante vergeet ook Tilburg niet. Voor gezinnen die het niet zo breed hebben, heeft ze een speciaal kledingbonnenproject. Want, zo zegt tante, het is helemaal niet leuk voor kinderen om te kleine of te koude kleertjes te dragen.
Zie voor meer info: www.tantepollewop.org

[/vc_column_text]

NL.DOET maart 2017

Inner Wheel TT steekt ook graag haar handen uit de mouwen. Dit doet ze niet alleen rond de feestdagen door middel van het helpen inpakken en rondbrengen van pakketjes aan eenzame ouderen of kinderen van asielzoekenden, maar ook door middel van het verzorgen van een lente-ontbijt bij Verzorgings-/Verpleeghuis Reyshoeve in Tilburg tijdens het jaarlijkse NL.Doet georganiseerd door het Oranje Fonds.

TEAM UP  – maart 2017

Running diner van Inner Wheel TT voor Team Up heeft ca €1600,- opgehaald! Team up is een samenwerking tussen warchilds UNICEF en Save the Children; vluchtelingkinderen worden geholpen met hun trauma’s door sport spel en therapie aan te bieden in hun vaste dagritme.

THE CLOTHING BANKS – januari 2017

In januari zijn Maria en Ine naar Zuid-Afrika afgereisd en hebben dit aangegrepen om een bezoek te brengen aan The Clothing Bank in Paarl Zuid-Afrika om “engeltjes” (zie foto in de reactie onder deze post) te kopen die gemaakt zijn door vrouwen uit de Town Ship in Paarl. Zij verkopen samen met de andere leden van hun serviceclub de engeltjes in Nederland voor een hoger bedrag en konden zo een bedrag van €600,- schenken. Dit geld zal gebruikt worden voor jaarlijkse verwendag “tea under the tree” en voor de verdere persoonlijke ontwikkeling van de vrouwen die heel hard gewerkt hebben om het programma van The Clothing Bank te doorlopen.

The Clothing Bank is een NGO in Zuid-Afrika die zich ten doel stelt vrouwen uit de Town-Ships te helpen om zich te ontwikkelen. Zij kunnen daardoor een beter leven geven aan zichzelf, hun kinderen en familie.

Ine en Maria zijn ontvangen door Tracey Collins, zij is verantwoordelijk voor het project. Er wordt met groot enthousiasme gewerkt aan de “opleiding” van de vrouwen en er is op dezelfde locatie ook een shop met kleding die de vrouwen daar kunnen kopen en weer door verkopen in hun eigen sociale omgeving.
Dat is de manier om zelfstandig te worden en de regie te krijgen over hun leven.
Opvallend groot was het enthousiasme van de vrouwen over de ontwikkeling die ze als mens tijdens de “opleiding” doorgemaakt hebben. Een aantal van hen hebben tijden ons bezoek heel zelfverzekerd hun levensverhaal verteld.

[/vc_column][/vc_row]